JORDI PICCORELLI LÓPEZ


Orchestra Conductor

Presentació

Gaudeixo d’una dilatada experiència en el camp de la direcció musical, així com en el terreny de la musicologia i de la pedagogia musical. Aquesta triple faceta del meu perfil fa que conflueixin en la meva persona tot tipus de disciplines musicals que desenvolupo en múltiples activitats professionals.


Fonamento la meva activitat professional en la direcció musical de diferents formacions instrumentals i corals, i en la pedagogia. He fet nombroses incursions com a director i intèrpret en el camp de la música antiga fent concerts seguint criteris històrics i utilitzant instruments originals de les corresponents èpoques.


Per altra banda, l'activitat investigadora la centro en la música simfònica de la segona meitat del segle XIX a Barcelona, estudio la figura del compositor Bernat Calvó Puig i Capdevila (1819-1880), del que he recuperat i estrenat la seva Simfonia a 4 partes, Homenaje a Beethoven (1877) en un concert a l'Auditori de Barcelona el maig de 2012.

Altres facetes que complementen la variada activitat professional és la de gestor o dinamitzador cultural, tasca que desenvolupo com a director en la organització de cicles de concerts i conferenciant. També sóc el director acadèmic de CEM Gymel de Sant Cugat del Vallès, i des de 2013 sóc el president del consell rector de la cooperativa de treball CEM GYMEL Sant Cugat SCCL realitzant les tasques de gestió i direcció de la empresa.